Holistic Journey 2 HEALth

Φυσική Ζωή - Ολιστική Υγιεία

”ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ”

''ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ''

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ
 Το παρακάτω άρθρο ίσως φανεί ριζοσπαστικό και φέρει αντιρρήσεις. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τη θέση μου σχετικά με το θέμα της ΔΙΑ-(Σ)-ΤΡΟΦΗΣ.

Η διατροφή μου βασίζεται κατά 80-90% την ημέρα σε ζωντανές-φυσικές τροφές και 20-10% βρασμένες-επεξεργασμένες καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου και 100% ζωντανή τροφή το διάστημα της άνοιξης-καλοκαίρι και κάποιες μικρότερες περιόδους το χειμώνα.

Σκοπός του άρθρου είναι η ενημέρωση και όχι η επιβολή. Ο καθένας μέσα από τη γνώση και την εμπειρία του μπορεί να δια-κρίνει!

Καλή ανάγνωση!

————————————————————————————————————————————————————-

 Ο εθισμός στο φαγητό έχει τυφλώσει όλη την ανθρωπότητα. 

Ποιός συνειδητοποιεί ότι το μαγειρεμένο φαγητό είναι βαρύ ”κακό” και ότι είναι πράγματι ένας μεγάλος λόγος που ο άνθρωπος μπορεί να ασθενήσει ;

Ο άνθρωπος εθίζεται σε ουσίες που περιέχουν δηλητήρια,(ας τα ονομάσουμε δηλητήρια).

[ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-> δηλητήριο < αρχαία ελληνική δηλητήριον,[1] [2] ουσιαστικοποιημένο ουδέτερο του επιθέτου δηλητήριος[3] < δηλητήρ < δηλέομαι[3] < πρωτοϊνδοευρωπαϊκή *delh₁– (σχίζωκόβω)[3]

Ουσιαστικό

δηλητήριο ουδέτερο

 1. τοξική ουσία που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο
  ↪αυτοκτόνησε πίνοντας δηλητήριο
 2. (κατ’ επέκταση) οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει σοβαρή σωματική ή ηθική βλάβη
  ↪τα λόγια του ήταν γεμάτα δηλητήριο
 3. (μεταφορικάπολύ πικρός στη γεύση
  ↪τι έβαλες στο φαγητό; Είναι σκέτο δηλητήριο
  ΠΗΓΗ: δηλητήριο – Βικιλεξικό (wiktionary.org)  ]

όπως τσάι, [ναι, ακόμη και το τσάι] καφές, κακάο, καπνός, αλκοόλ, όπιο, κοκαΐνη, μορφίνη κ.λπ. Η έντονη λαχτάρα για αυτές τις ουσίες διεγείρεται από αντίστοιχα δηλητήρια που συλλέγονται στον ανθρώπινο οργανισμό.  Τα μαγειρεμένα φαγητά παράγουν μεγάλη ποικιλία δηλητηρίων τα οποία, με την πάροδο του χρόνου, αποθηκεύονται σε διάφορα μέρη του οργανισμού, όπως στα τοιχώματα των φλεβών και στα τριχοειδή αγγεία, μεταξύ των αρθρώσεων, στο κέντρο των λιποκυττάρων και αλλού.  Ακριβώς όπως η λαχτάρα ενός τοξικομανούς για ηρωίνη δεν προκύπτει από τις κανονικές φυσιολογικές ανάγκες του σώματός του, έτσι και η επιθυμία ενός ατόμου για μαγειρεμένο φαγητό & το αίσθημα της πείνας του, δεν είναι η φυσιολογική απαίτηση του οργανισμού του. 

ΜΑΛΛΟΝ είναι η απαίτηση του ΕΘΙΣΜΟΥ του.

 Είναι η έκφραση των παρορμήσεων που διεγείρονται από τα δηλητήρια που συλλέγονται στον ανθρώπινο οργανισμό.  Είναι η απαίτηση των ασθενειών που είναι φωλιασμένες στο σώμα, το κάλεσμα του χειρότερου εχθρού του ανθρώπου.  Αυτό το είδος δηλητηρίου εισάγεται στο σώμα κάθε ανθρώπου από τους ίδιους τους γονείς του από την κούνια.  Γι’ αυτό από τη στιγμή που ένα μωρό αρχίζει να είναι συνειδητό και να μιλάει, ο εθισμός στο φαγητό έχει ήδη ριζωθεί μέσα του και από εκείνη τη στιγμή μέχρι το τέλος της ζωής του, θεωρεί το μαγειρεμένο φαγητό ως την κανονική του δια-τροφή και την έντονη λαχτάρα του να είναι η φυσιολογική του απαίτηση.  Αυτό είναι που το μπερδεύει με την πραγματική πείνα.

 

 Η ζήτηση για μαγειρεμένο φαγητό δεν είναι η πείνα.

 Όταν ένας άνθρωπος έχει συνηθίσει να τρώει μαγειρευτές τροφές ως την κύρια τροφή του και προσπαθεί να τραφεί με αποκλειστικά φυσικές ωμές τροφές, όπως ωμά φρούτα και λαχανικά, και δεν έχει άλλη όρεξη για κανένα είδος ωμής τροφής, οι φυσικές απαιτήσεις του οργανισμού του εκείνη τη στιγμή ικανοποιούνται πλήρως και είναι χορτασμένος  στο φουλ.  Ωστόσο, παρόλα αυτά, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν να μην έχει φάει τίποτα και νιώθει μεγάλη λαχτάρα για ένα πιάτο με πολύ καρυκευμένο μαγειρεμένο φαγητό.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΕΙΝΑ. 

Είναι ο ερεθισμός που προκαλείται από τα δηλητήρια που έχουν αποθηκευτεί στο σώμα και τα οποία τώρα απαιτούν φρέσκα δηλητήρια.  Είναι η κραυγή από το δια-βολάκι [διαβάλλει] που βρίσκεται εκεί απλωμένο και απαιτεί νέα εργαλεία για να διαβάλλει τον ανθρώπινο οργανισμό.

 Έτσι ο άνθρωπος που τρώει μαγειρευτά ως την κύρια τροφή του, αφού τονώσει την όρεξή του με ρυθμισμένα αντανακλαστικά, ερεθιστικά μπαχαρικά, απεριτίφ και άλλα παράλογα διεγερτικά, γεμίζει το στομάχι του σε τέτοιο βαθμό που τα πεπτικά όργανα αναγκάζονται να φέρουν σε δράση όλες τις αποθεματικές τους ενέργειες αλλά ανίκανα πλέον να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση που τους τίθεται.

Με την υπερφόρτωση των πεπτικών οργάνων τίθενται σε λειτουργία και πολλά βοηθητικά όργανα, όπως η καρδιά, το ήπαρ και τα νεφρά.  Η πρόσθετη εργασία που εκτελείται από αυτά τα όργανα έχει σύντομα ως αποτέλεσμα να τα κουράζει και να τα βγάζει πρόωρα εκτός λειτουργίας.  Δεν προκαλεί έκπληξη, επομένως, ότι ως αποτέλεσμα η ζωή κάποιου μειώνεται πολλές φορές.  

Τρεφόμενος με άχρηστες, επιβλαβείς και δηλητηριώδεις ουσίες, ο εθισμένος στο φαγητό άνθρωπος ικανοποιεί τα πάθη του, παραλύει τη δράση του στομάχου του και δημιουργεί στον εαυτό του την ψευδαίσθηση ότι είναι ικανοποιημένος, ενώ τα κύτταρα του, στην πραγματικότητα, γκρινιάζουν από πείνα για έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών.  .  Το στομάχι ενός ανθρώπου που η διατροφή του ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ είναι πάντα σε ηρεμία, παρόλο που είναι γενικά άδειο, αλλά το σώμα του είναι πράγματι γεμάτο και χορτασμένο με την αληθινή έννοια της λέξης.

 Άλλο ΤΡΩΩ και Άλλο ΘΡΕΦΟΜΑΙ!

Αφήνω το παρακάτω βίντεο ως μία επιπλέον πληροφορία πάνω στο θέμα της διατροφής!

Συνεχώς μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε. Γεννήθηκα και εγώ στην ίδια κοινωνία με σένα. Να τρώω οτιδήποτε βλέπω σε σούπερ μάρκετ και μαγειρεύουν στο σπίτι. Ήρθε η στιγμή κάπου στο 2018 να γίνει αυτή η ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ αλλα΄ζοντας γενικά τον τρόπο ζωής μου ΟΛΙΣΤΙΚΑ. Σήμερα είμαι εδώ Δυνατός, Υγιής & πάνω απ’ολα ΕΛΑΦΡΥΣ!

 
ΕΑΤ LIGHT TO BE … LIGHT !
Spread the love

Μοιράστε το άρθρο:

Έχετε απορίες; Ρωτήστε με.

Συμπληρώστε το τηλέφωνο για πιο άμεση ενημέρωση.
 • Η επικοινωνία μας είναι εμπιστευτική.
 • Τίποτα δεν θα δημοσιοποιηθεί.
 • Δεν έχετε καμιά υποχρέωση αγοράς.
Διαβάστε επίσης

Άλλες δραστηριότητες